Velő tojással

Igazán ütős

  • Könnyű
  • MucsiNikol
    1-10 perc
  • 2021-02-17
    860 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 860
kJ: 3635
Szénhidrát: 10.14
Amelyből cukrok: 4.64
Zsír: 69.6
Amelyből telített zsírsavak: 8.49
Rost: 1.7
Fehérje: 44.75
Só: 0
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 1 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 10
    dkg
    Vöröshagyma (általános)
  • 5
    dkg
    Füstölt szalonna (általános)
  • 25
    dkg
    Sertés velő (általános)
  • 2
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A friss velőt hideg vízben lehártyázzuk, és többször átmossuk. Forrásban lévő sós vízben néhány percen át abáljuk. Egy serpenyőben kevés zsírszalonnát olvasztunk, benne fél fej vöröshagymát dinsztelünk. A megabált velőt szűrőkanállal ártakjuk a serpenyőbe, megforgatjuk a hagymás szalonnás zsírban, és ráöntjük a felvert tojásokat. Készre sütjük. Ízlés szerint sózzuk és borssal megszorjuk. 😘