Sajtos-túrós kréker

https://rupanerkonyha.hu/2019/09/26/sajtos-turos-hazi-kreker-bogresen/?fbclid=IwAR3biv0vUgjJTKQEDT5RyYqN747eDEUU2VU7mU5UqoicES0jf7okpvEok-w

  • Könnyű
  • Zsuzsa
    40-60 perc
  • 2020-10-18
    1040.1 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 1040.1
kJ: 4385.35
Szénhidrát: 49.39
Amelyből cukrok: 1.63
Zsír: 74.79
Amelyből telített zsírsavak: 10.59
Rost: 8.92
Fehérje: 32.95
Só: 3.57
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 100
    g
    Liszt BL55 (általános)
  • 50
    g
    Napraforgó mag (általános)
  • 250
    g
    Túró, félzsíros tehéntúró (általános)
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 220
    g
    Teljes kiőrlésű liszt BTKL (általános)
  • 2
    tk. ( csapott )
    Só, jódozott (általános)
  • 250
    g
    Teavaj, magyar
  • 150
    g
    Trapista sajt /Tolle/
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük két órát.

2. Ezután alaposan lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, olyan 2-3 milliméter vastagságúra, megkenjük felvert tojás sárgával, majd megszórjuk alaposan napraforgómaggal. Ezután pizzaszeletővel vagy nagyon éles késsel, tetszőleges méretű háromszögeket vágunk a tésztából, melyeket sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tespikre sorakoztatunk.

3. 200 fokon aranyszínűre sütjük őket!