Sajtos-túrós kréker
https://rupanerkonyha.hu/2019/09/26/sajtos-turos-hazi-kreker-bogresen/?fbclid=IwAR3biv0vUgjJTKQEDT5RyYqN747eDEUU2VU7mU5UqoicES0jf7okpvEok-w
- Könnyű
- Zsuzsa40-60 perc
- 2020-10-181040.1 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 1040.1 |
kJ: | 4385.35 |
Szénhidrát: | 49.39 |
Amelyből cukrok: | 1.63 |
Zsír: | 74.79 |
Amelyből telített zsírsavak: | 10.59 |
Rost: | 8.92 |
Fehérje: | 32.95 |
Só: | 3.57 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 100gLiszt BL55 (általános)
- 50gNapraforgó mag (általános)
- 250gTúró, félzsíros tehéntúró (általános)
- 1dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 220gTeljes kiőrlésű liszt BTKL (általános)
- 2tk. ( csapott )Só, jódozott (általános)
- 250gTeavaj, magyar
- 150gTrapista sajt /Tolle/
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük két órát.
2. Ezután alaposan lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, olyan 2-3 milliméter vastagságúra, megkenjük felvert tojás sárgával, majd megszórjuk alaposan napraforgómaggal. Ezután pizzaszeletővel vagy nagyon éles késsel, tetszőleges méretű háromszögeket vágunk a tésztából, melyeket sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tespikre sorakoztatunk.
3. 200 fokon aranyszínűre sütjük őket!