Rakott krumpli

Igazi magyarosan, kolbásszal

  • Közepes
  • Sajátrecept
    60-90 perc
  • 2021-03-18
    686.33 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 686.33
kJ: 2991.38
Szénhidrát: 39.08
Amelyből cukrok: 5.2
Zsír: 46.67
Amelyből telített zsírsavak: 23.16
Rost: 4.4
Fehérje: 27.09
Só: 1.88
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 10 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 2
    kg
    Burgonya (általános)
  • 15
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 800
    g
    Tejföl /Magyar/ 20 %
  • 50
    dkg
    kolbász Gyulai
  • 1
    ek. ( csapott )
    Zsír Kacsazsír (általános)
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Megfőztem a krumplit és a tojást, ezt követően tűzálló tál alját kikentem a zsírral majd karikára vágva a krumplit bele pakoltam. Megsóztam ízlés szerint, lekentem tejföllel, majd a főtt tojást rétegeztem rá, erre került a kolbász, ezt is megkentem vékonyan tejföllel. Következett egy újabb réteg krumpli, rá tejföl majd tojàs , ill sóztam ízlés szerint. Végül még egy réteg krumpli és rajta újra tejföl. Előmelegített sütőben 180 fokon készre pirítottam.