Rakott karfiol
Nagyon finom
- Könnyű
- MucsiNikol20-40 perc
- 2021-01-29317.13 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 317.13 |
kJ: | 1566.67 |
Szénhidrát: | 14.08 |
Amelyből cukrok: | 4.96 |
Zsír: | 20.19 |
Amelyből telített zsírsavak: | 7.95 |
Rost: | 3.93 |
Fehérje: | 20.93 |
Só: | 0.12 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 6 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 5dkgFokhagyma (általános)
- 1kgKarfiol (általános)
- 15dkgVöröshagyma (általános)
- 500gSertés lapocka (általános)
- 2dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 6ek. ( csapott )Tejföl /Magyar/ 20 %
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A közepes karfiolt rózsáira szedtem, és sós vízben puhára főztem. A darálthúst (500gr.) zsiradékon 1 fej apróra vágott vöröshagymával pároltam, pirítottam. Sóztam, és őrölt feketeborssal is picit meghintettem.
A megfőtt karfiolt kisebb rózsákra szedve egy tepsibe sorakoztattam szorosan, de előtte tettem a tepsibe sütőpapírt. 4 ek. tejfölbe 1 gerezd fokhagymát reszeltem, és ezzel kentem a tetejét. Majd a darálthús és végül 2 db. tojást vertem habosra 2 ek. tejföllel, és azzal borítottam. 30 percig 180C° -on sütöttem. 😘
Receptajánló
Nagyon jó!
5 Csillag.