Rakott karfiol

Nagyon finom

  • Könnyű
  • MucsiNikol
    20-40 perc
  • 2021-01-29
    317.13 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 317.13
kJ: 1566.67
Szénhidrát: 14.08
Amelyből cukrok: 4.96
Zsír: 20.19
Amelyből telített zsírsavak: 7.95
Rost: 3.93
Fehérje: 20.93
Só: 0.12
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 6 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 5
    dkg
    Fokhagyma (általános)
  • 1
    kg
    Karfiol (általános)
  • 15
    dkg
    Vöröshagyma (általános)
  • 500
    g
    Sertés lapocka (általános)
  • 2
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 6
    ek. ( csapott )
    Tejföl /Magyar/ 20 %
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A közepes karfiolt rózsáira szedtem, és sós vízben puhára főztem. A darálthúst (500gr.) zsiradékon 1 fej apróra vágott vöröshagymával pároltam, pirítottam. Sóztam, és őrölt feketeborssal is picit meghintettem.
A megfőtt karfiolt kisebb rózsákra szedve egy tepsibe sorakoztattam szorosan, de előtte tettem a tepsibe sütőpapírt. 4 ek. tejfölbe 1 gerezd fokhagymát reszeltem, és ezzel kentem a tetejét. Majd a darálthús és végül 2 db. tojást vertem habosra 2 ek. tejföllel, és azzal borítottam. 30 percig 180C° -on sütöttem. 😘