Rakott hús gazdagon

Nem kell leves sem hozzá

  • Közepes
  • Sajátrecept
    90+ perc
  • 2021-02-27
    788.97 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 788.97
kJ: 3682.55
Szénhidrát: 41.83
Amelyből cukrok: 5.5
Zsír: 53.17
Amelyből telített zsírsavak: 24.06
Rost: 4.94
Fehérje: 34.7
Só: 1.19
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 25
    dkg
    Vöröshagyma (általános)
  • 2.5
    kg
    Burgonya (általános)
  • 1.2
    kg
    Sertés lapocka (általános)
  • 10
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 800
    g
    Tejföl /Magyar/ 20 %
  • 50
    dkg
    bacon Tesco kockázott
  • 2
    ek. ( csapott )
    Zsír Kacsazsír (általános)
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Egymás után rétegezve tepsibe rakom a hozzávalókat. Kizsírozom a tepsit, majd elkezdem a rétegeket, karikára vágott hagyma, erre a karika krumpli, ezt megsózom majd bekenem tejföllel. Rászórom a kocka bacon felét, majd erre kerül a főtt tojás karikák, erre a szelet husik sózva, majd újabb tejföllel megkenve, meg a bacon masik fele.Végül az utolsó rtg krumpli és újra tejföl. Lefedve kb 1,5-2 óráig sütöm( amíg a hús megpuhul )  majd utána meg kb 30 percet, hogy megpiruljon a teteje. Ez egy magas falú gáztepsi méretű adag.