Paradicsomos káposzta

Igazi retro, menzás étel

  • Könnyű
  • Gréta
    20-40 perc
  • 2021-07-15
    161.79 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 161.79
kJ: 681.65
Szénhidrát: 27.41
Amelyből cukrok: 21.04
Zsír: 1.93
Amelyből telített zsírsavak: 0.17
Rost: 4.69
Fehérje: 4.87
Só: 1.28
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 6 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 3
    ek. ( csapott )
    Liszt BL55 (általános)
  • 10
    dkg
    Vöröshagyma (általános)
  • 10
    ml
    Olaj Napraforgó olaj (általános)
  • 3
    ek. ( csapott )
    Cukor kristály (általános)
  • 1
    kk. ( csapott )
    kömény Kotányi őrölt
  • 1.5
    l
    paradicsomlé Sió
  • 1
    kg
    Fehérkáposzta ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A káposztát laskára vágjuk, majd vízbe feltesszük főni, bele daraboljuk a hagymát és a köménnyel, kevés sóval ízesítjük. Közben az olajon világos rántás készítünk a liszttel, lehúzzuk a tűzről kevergetés mellet, hogy egy kicsit hűljön majd hozzá öntjük kevergetés mellett ( azért nem hogy csomós legyen ) a paradicsomlevet. A káposzta kb 15 perc alatt fél-háromnegyed fővésbe kerül, ekkor átmerjük a paradicsomszószba és abban főzzük tovább, sűrű kevergetés mellett. Ha sűrű a szósz akkor nyugodtan tehetünk a káposzta főzővizéből hozzá. Közben a cukorral ízesítjük. ( ízlés kérdése aki édesebben szereti az tehet több cukrot is hozzá ill ha sűrűnek akkor pedig kevesebb paradicsomlével érdemes készíteni - el olyan lesz mint a menzás )