Paradicsomos “Húsgombóc”

Anyukám receptje, ő szokta nekünk elkészíteni

  • Könnyű
  • Futács Gitta
    10-20 perc
  • 2021-02-19
    758.85 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 758.85
kJ: 3225.73
Szénhidrát: 77.82
Amelyből cukrok: 1.23
Zsír: 43.88
Amelyből telített zsírsavak: 2.74
Rost: 9.31
Fehérje: 20.9
Só: 0.95
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 20
    dkg
    Dió (általános)
  • 3
    ek. ( csapott )
    Olaj Lenmagolaj (általános)
  • 35
    dkg
    Basmati rizs (általános)
  • 2
    ek. ( csapott )
    Majoranna, szárított (általános)
  • 5
    dl
    paradicsomlé Sió
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A rizst puhára főzzük egy leveskockával vagy alaplével.

A 3 ek őrölt lenmagot 9 ek vízzel áztatjuk kb 5 percig.(Ez a tojáshelyettesítés)

A darált diót, petrezselymet, majorannát, lenmagos keveréket, és a rizst összekeverjük és golyókat formálunk belőle.

A paradicsolében megfőzzük a zellert , teszünk bele bazsalikomot,sót, borsot .

Kevés rántást készítsünk a paradicsompürébe. (Olaj-liszt)

A gombócokat tepsibe tesszük, leöntjük a paradicsomlével és 15-20 percre sütőbe tesszük. (Ez a lépés kihagyható.)