Panettone

Dia-Welness Konyhájából

  • Könnyű
  • Dia-Wellness Konyha
    20-40 perc
  • 2020-11-20
    267.84 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 267.84
kJ: 1121.44
Szénhidrát: 36.91
Amelyből cukrok: 6.25
Zsír: 16.35
Amelyből telített zsírsavak: 2.45
Rost: 6.37
Fehérje: 12.13
Só: 0.15
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 30
    dkg
    Dió (általános)
  • 6
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 2
    dl
    Víz, ivóvíz
  • 1
    dl
    napraforgó-étolaj Vénusz első préselésű, finomított
  • 10
    g
    sütőpor Haas Natural
  • 10
    dkg
    áfonya Naturfood BIO aszalt vörös
  • 30
    dkg
    1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
  • 20
    dkg
    liszt DIA-WELLNESS CH MÍNUSZ világos LISZTKEVERÉK
  • 50
    g
    Nassoló Dia-wellness
  • 10
    dkg
    sárgabarack SPAR magozott aszalt
  • 10
    dkg
    szilva SPAR magozott aszalt
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A tojásokat gondosan szétválasztjuk. A sárgáját az édesítőszerrel fehéredésig verjük, majd hozzáöntjük az olajat és a vizet.  Ezekkel is átkeverjük. Utána kemény habbá verjük a fehérjét.  A többi hozzávalót egy tálba összekeverjük, majd hozzáadjuk a kihabosított sárgáját és a kemény habbá vert fehérjét. Finom mozdulatokkal összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze.

A masszát kivajazott és kilisztezett kuglófformába öntjük.  Előmelegített sütőben 170 fokon,  kb. 40 percig sütjük.  Tetejét Dia-Wellness porcukor helyettesítővel hintsük meg.