Palócleves szabadon
Eltér a hagyományos palóclevestől de legalább olyan finom mint az
- Könnyű
- Gréta40-60 perc
- 2021-10-06382.49 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 382.49 |
kJ: | 1850.92 |
Szénhidrát: | 22.6 |
Amelyből cukrok: | 8.03 |
Zsír: | 22.98 |
Amelyből telített zsírsavak: | 10.25 |
Rost: | 5.91 |
Fehérje: | 18.86 |
Só: | 0.11 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 6 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 2ek. ( csapott )Liszt BL55 (általános)
- 15dkgKaralábé (általános)
- 15dkgPetrezselyemgyökér (általános)
- 25dkgSárgarépa (általános)
- 10dkgVöröshagyma (általános)
- 15dkgZeller (általános)
- 40dkgZöldbab (általános)
- 15dkgBurgonya (általános)
- 500gSertés lapocka (általános)
- 10dkgTejföl /Magyar/ 20 %
- 1ek. ( csapott )Ételízesítő
- 3dkgVaj ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A vöröshagymát felkockázom, majd vajon megdinsztelem, hozzáadom a kockára vágott sertés lapockát, és a megpucolt apróra vágott zöldségeket. Az egészet addig párolom ameddig elveszíti azt a levelet amit a hús kienged magából. Ezt követően felengedem vízzel, hozzáadom a zöldbabot, az ételízesítőt, a tárkonyt és puhulásig megfőzöm. Amikor már minden megpuhult, a tejfölt kikeverem a liszttel és hozzáadom a leveshez, ügyelve rá hogy ne csomósodjon be. Kevés tárkonyt ismét szólok rá és egyet forralok még rajta. Tejfölel tállalom, esetleg ízlés szerint ecettel vagy citrommal még ízesíthető.
Receptajánló
Nagyon jó!
5 Csillag.