Regisztráció

Palócleves szabadon

Eltér a hagyományos palóclevestől de legalább olyan finom mint az

  • Könnyű
  • Gréta
    40-60 perc
  • 2021-10-06
    382.49 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 382.49
kJ: 1850.92
Szénhidrát: 22.6
Amelyből cukrok: 8.03
Zsír: 22.98
Amelyből telített zsírsavak: 10.25
Rost: 5.91
Fehérje: 18.86
Só: 0.11
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 6 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 2
    ek. ( csapott )
    Liszt BL55 (általános)
  • 15
    dkg
    Karalábé (általános)
  • 15
    dkg
    Petrezselyemgyökér (általános)
  • 25
    dkg
    Sárgarépa (általános)
  • 10
    dkg
    Vöröshagyma (általános)
  • 15
    dkg
    Zeller (általános)
  • 40
    dkg
    Zöldbab (általános)
  • 15
    dkg
    Burgonya (általános)
  • 500
    g
    Sertés lapocka (általános)
  • 10
    dkg
    Tejföl /Magyar/ 20 %
  • 1
    ek. ( csapott )
    Ételízesítő
  • 3
    dkg
    Vaj ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A vöröshagymát felkockázom, majd vajon megdinsztelem, hozzáadom a kockára vágott sertés lapockát, és a megpucolt apróra vágott zöldségeket. Az egészet addig párolom ameddig elveszíti azt a levelet amit a hús kienged magából. Ezt követően felengedem vízzel, hozzáadom a zöldbabot, az ételízesítőt, a tárkonyt és puhulásig megfőzöm. Amikor már minden megpuhult, a tejfölt kikeverem a liszttel és hozzáadom a leveshez, ügyelve rá hogy ne csomósodjon be. Kevés tárkonyt ismét szólok rá és egyet forralok még rajta. Tejfölel tállalom, esetleg ízlés szerint ecettel vagy citrommal még ízesíthető.