Narancsos-marcipán

Dia-Wellness Konyhájából

  • Közepes
  • Dia-Wellness Konyha
    40-60 perc
  • 2020-11-21
    344.51 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 344.51
kJ: 1433.31
Szénhidrát: 22.59
Amelyből cukrok: 5.72
Zsír: 21.44
Amelyből telített zsírsavak: 13.03
Rost: 9.12
Fehérje: 9.69
Só: 7.06
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 15
    dkg
    Narancs (általános)
  • 8
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 550
    ml
    Ivóvíz
  • 50
    ml
    Víz, ivóvíz
  • 750
    g
    habtejszín 30% Parmalat Chef UHT
  • 30
    g
    zselatin Horváth Rozi étkezési
  • 200
    g
    NARANCS LEKVÁR DIA-WELLNESS PALEO
  • 50
    g
    1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
  • 100
    g
    liszt DIA-WELLNESS CH MÍNUSZ világos LISZTKEVERÉK
  • 10
    g
    Sütőpor Dia-Wellness
  • 250
    g
    Tortakrém Express Natúr Dia-Wellness
  • 200
    g
    Diadec
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Hozzávalók a piskótához:

 

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját az édesítővel és a vízzel kifehéredésig habosítjuk, majd óvatosan a tojásfehérje habhoz keverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a száraz hozzávalókat is, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. Kivajazott és lisztezett tortaformába tesszük.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 15 perc után visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra és kb. még 30 percig sütjük, de mielőtt kivesszük, tűpróbát végzünk rajta. Ha nem ragad a tészta a tűre, akkor kész a piskóta.

 

Hozzávalók a krémhez: 

 

Elkészítés:

A 30g zselatint és az édesítőt elkeverjük, majd apránként hozzáöntjük a langyos vizet, a citrom levét, és felmelegítjük, aztán félretesszük hűlni.

A tejszínt, a vizet és a naturfondot egy tálba tesszük, és kemény habbá verjük. Majd hozzákeverünk 100g narancslekvárt, 100g reszelt Diadec-et. A krémből 250g-ot félreteszünk a díszítéshez.

A torta rétegezése: 

A piskótát úgy vágjuk el, hogy 3 lapot kapjunk. A piskótalapot megkenjük vékonyan a narancslekvárral, amire egy réteg krém kerül, aztán megint piskóta, amit szintén megkenünk a krémmel.

A második lapot vékonyan kenjük meg a krémmel, mert arra egy réteg lekvár is kerül. Ezután kinyújtjuk a Diadec-et és rátesszük a lekvár tetejére, amit újabb lekvárréteggel borítunk. Erre azért van szükség, hogy a Diadec ne érintkezzen a krémmel, mert a tejszínes krém elolvasztja. Tehát a két réteg narancslekvárral záróréteget képezünk a Diadec-lap köré. Erre helyezzük az utolsó piskótalapot. A torta tetejét és az oldalát megkenjük a maradék krémmel. A tetejére vékonyra szeletelt narancsot teszünk, majd a  kihűlt zselatinnal behúzzuk.

Tanács a zselatinozáshoz: a kész tortát körbekerítjük egy fóliával, ami megakadályozza a zselatin elfolyását. Ha megköt a zselatin, a fólia könnyen eltávolítható úgy, hogy a torta nem sérül.