Narancsos linzer

48 darab

  • Könnyű
  • Vigváriné Tóth Mariann
    90+ perc
  • 2020-12-05
    99.89 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 99.89
kJ: 415.29
Szénhidrát: 9.44
Amelyből cukrok: 1.97
Zsír: 5.35
Amelyből telített zsírsavak: 3.31
Rost: 4.18
Fehérje: 3.15
Só: 0.02
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 48 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 10
    dkg
    Narancs (általános)
  • 3
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 25
    dkg
    Teavaj /Magyar/
  • 15
    dkg
    zabpehelyliszt Cerbona finomra őrölt
  • 10
    dkg
    PORCUKOR HELYETTESÍTŐ DIA-WELLNESS
  • 3
    dkg
    1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
  • 3
    dkg
    Búzasikér (általános)
  • 5
    dkg
    liszt Dia-Wellness Zéro 6 lisztkeverék koncentrátum
  • 25
    dkg
    liszt Dia-Wellness Lisztkeverék 50 % liszt
  • 6
    g
    Sütőpor Dia-Wellness
  • 40
    dkg
    Kajszi Lekvár Dia-Wellness nagy kiszerelés
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Elkészítés:
Először összedolgozzuk a vajat a porcukor helyettesítővel, majd hozzáadjuk a a tojásokat, a szárazanyagokat és 5-6 evőkanál kifacsart narancslevet.
Gombócot formáztam, folpackba csomagolva pár órára hűtőbe tettem.
Majd kinyújtottam, szaggattam, minden másodiknak a közepét kiszúrtam.
Előmelegített sütőben,170 fokon 12-13 percig sütöttem.

Diabetikus baracklekvárral összeragasztjuk a sima és kiszúrt formákat. Én egy kis narancslevet is kevertem a lekvárba. Dw porcukor helyettesítővel picit megszórtam.
Meglepően hamar, pár óra múlva visszapuhult.