Mogyoróvajas Tofu

Mogyoróvajas Tofu

Mert a tofu is finom

  • Közepes
  • Futács Gitta
    10-20 perc
  • 2021-02-19
    194.51 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 194.51
kJ: 869.13
Szénhidrát: 16.31
Amelyből cukrok: 7.66
Zsír: 11.39
Amelyből telített zsírsavak: 1.75
Rost: 1.32
Fehérje: 7.51
Só: 0.4
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 4
    ek. ( csapott )
    Szójaszósz (általános)
  • 250
    g
    Tofu (szójatúró) (általános)
  • 5
    g
    Fokhagyma (általános)
  • 20
    ml
    Szezámolaj (általános)
  • 4
    ek. ( csapott )
    chili szósz Univer
  • 2
    ek. ( csapott )
    citromlé 100% Bio Zentrale BIO
  • 2
    ek. ( csapott )
    Földimogyoróvaj
  • 2
    ek. ( csapott )
    Kukoricakeményítő m-Gel
  • 1
    ek. ( csapott )
    JUHARSZIRUP SPAR NATUR*PUR BIO
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Egy edényben összekeverjük a mogyoróvajat, citromlevet, 1×2 ek szójaszószt, 1×2 ek édes chiliszószt, 1 ek juharszirupot(ezt csak akkor adjuk hozzá, ha szeretjük az édesebb ízeket főételeknél) gerezd fokhagymát összenyomva és az 1×2 ek szezámmag olajat. Egy másik edényben az 1×2 ek szójaszószt,1×2 ek szezámmag olajat és az 1×2 ek chiliszószt öntjük össze, majd forgatjuk bele a kockára vágott tofut.

Sütőpapírra tesszük a tofukockákat és megszórjuk a keményítővel. Átforgatjuk, hogy minden oldalára jusson. Mehet be a sütőbe, kb fél órára 180 fokon. Ha megpirultak a kockák és roppanósra sültek, serpenyőbe rakjuk és leöntjük a mogyoróvajas szósszal. Kicsit átforraljuk a szósszal együtt és készen is vagyunk.