Mákos háromszög

Mákos háromszög

Bencze Szilvia receptje

  • Közepes
  • Gréta
    20-40 perc
  • 2020-10-16
    98.3 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 98.3
kJ: 412.79
Szénhidrát: 13.38
Amelyből cukrok: 0.41
Zsír: 2.69
Amelyből telített zsírsavak: 1.6
Rost: 1.74
Fehérje: 4.88
Só: 0.07
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 15 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 13
    g
    Élesztő (általános)
  • 1
    kk. ( csapott )
    Só, tengeri (általános)
  • 80
    ml
    Víz, ivóvíz
  • 70
    g
    liszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
  • 220
    g
    liszt tönkölybúzaliszt Nagyi titka teljes kiőrlésű
  • 100
    ml
    tejszínhab habtejszín 30% Oké! UHT
  • 10
    g
    1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
  • 30
    g
    Búzasikér (általános)
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Tésztát dagasztunk a hozzávalókból, duplájára kelesztjük. Amikor megkelt vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, feltekerjük mint a bejglit és háromszög alakúra vágjuk. Pihen még a tepsin 25 percet, tetejét megkenjük felvert tojással, 170 fokon 25-30 perc, tűpróbával ellenőrizni kell.

Töltelékhez; 200 g darált mákhoz, lereszeltem egy nagyobb almát, fahéjjal citrommal ízesítettem. Ragadósnak kell legyen, én a tészta dagasztása  közben már elkészítettem, hogy a mák fel tudja szívni az almát.