Macaron

Szabó Rebeka receptje a Dia-Wellness Életmódváltók Csoportból

  • Közepes
  • Dia-Wellness Konyha
    20-40 perc
  • 2020-11-21
    336.74 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 336.74
kJ: 1410.74
Szénhidrát: 14.22
Amelyből cukrok: 2.08
Zsír: 27.52
Amelyből telített zsírsavak: 2.1
Rost: 5
Fehérje: 10.71
Só: 0.05
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 18 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 2
    db
    Tojás fehérje (általános) 1db
  • 0.5
    kk. ( csapott )
    Só, tengeri (általános)
  • 900
    g
    liszt MANDULALISZT DIA-WELLNESS
  • 50
    g
    xilit és eritrit alapú édesítőszer Nyírfacukor Plussz étkezési célra használható
  • 125
    g
    PORCUKOR HELYETTESÍTŐ DIA-WELLNESS
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

90 g mandula liszt 
2 db tojás fehérje
125 g porcukor (porcukor helyettesítő)
Csipet só
50 g cukor (xilitet használtam)
A mandulalisztet át szitáltam,majd a porcukorral együtt újra. Hozzáadtam egy csipet sót. A tojásfehérjéket elkezdtem habbá verni, majd amikor már stabilabb a hab, beleszórtam a cukrot és kemény habbá vertem. A mandulalisztes elegyhez kevertem a fehérjehab felét, majd fellazítottam a hab másik felével, és alaposan elkevertem, kívülről befelé haladva de óvatosan , hogy ne keverjem túl, mert könnyen szétfolyhat a massza. Onnan tudom hogy jó, mikor a tésztát felemelem a spatulával "kígyózva" folyik vissza a tálba, nem darabokban esik vissza.

Habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 2,5 cm-es korongokat nyomunk, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kijöjjenek a tésztából és szépen elterüljenek a macaronok. 
( ha nem jön ki az összes buborék fogpiszkáló segítségével óvatosan kiszoktam böködni)
30-40 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 150 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 13-14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni