Linzer

Linzer

Hagyományos linzer karika

  • Könnyű
  • Gréta
    40-60 perc
  • 2020-10-16
    114.59 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 114.59
kJ: 483.61
Szénhidrát: 15.04
Amelyből cukrok: 7.94
Zsír: 5.38
Amelyből telített zsírsavak: 2.2
Rost: 0.39
Fehérje: 1.49
Só: 0.01
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 40 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 5
    dkg
    Dió (általános)
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 25
    dkg
    Sütőmargarin /Rama/
  • 12
    dkg
    porcukor SweetFamily
  • 38
    dkg
    liszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
  • 50
    dkg
    sárgabarack lekvár Eko Nagymama
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

  1. A margarint aprókockákra daraboljuk és két tenyerünk között lisztel elmorzsoljuk
  2. Hozzáadjuk az 1 tojás sárgáját a porcukrot és lisztezett deszkán összegyúrjuk
  3. 3-4 mm vastagra nyújtjuk
  4. A tészta felét Kb. 4 cm átmérőjű lyukas szaggatóval a másik felét sima szaggatóval kiszúrjuk
  5. A lyukas korongok egyik felét tojásfehérjébe mártjuk, majd durvára vágott, egy kevés kristálycukorral összekevert diót mártjuk.
  6. A kialakított tésztát sütőpapírra egymástól kb 1 cm távolságra helyezzük és középforró sütőben halvány rózsaszínre sütjük.
  7. 6-8 perc múlva megnézzük a tésztát. Ha néhány db megsült, késsel kiszedjük, a  többit tovább sütjük.
  8. Pár perc múlva ezt a műveletet ismételjük.
  9. A korongokat párosítjuk, lekvárral össze ragasztjuk, majd dobozba tesszük.