 
 Lencsegulyás
Kenyérrel egytálételnek is kiválló
-  Könnyű
-  Gréta60-90 perc
-  2021-10-06553.26 kcal/fő
| 1 főre | Érték | 
|---|---|
| kcal: | 553.26 | 
| kJ: | 2548.5 | 
| Szénhidrát: | 63.06 | 
| Amelyből cukrok: | 6.28 | 
| Zsír: | 17.01 | 
| Amelyből telített zsírsavak: | 5.37 | 
| Rost: | 28.33 | 
| Fehérje: | 37.87 | 
| Só: | 0.48 | 
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
  Eredetileg a recept 6 főre / darabra szólt.
  Módosítsuk 
  Főre/adagra
 Alapanyagok
 -  500gLencse (általános)
-  15dkgPetrezselyemgyökér (általános)
-  25dkgSárgarépa (általános)
-  15dkgVöröshagyma (általános)
-  15dkgBurgonya (általános)
-  500gSertés lapocka (általános)
-  20gPiros Arany csemege ételízesítő paprikakrém Univer Magyar Ízek
-  1gbabérlevél Házi Arany egész
-  1ek. ( csapott )Ételízesítő
-  5mlOlaj Napraforgó olaj ( általános )
Elkészítés
 Elkészítés a megadott link alatt
A vörös hagymát megpucoltam kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a kockára vágott lapockát, piros aranyat és fel tettem pörköltnek. Miután felforrt hozzáadtam a megmosott lencsét, több levet adtam hozzá, majd bele daraboltam a megpucolt zöldségeket, sóval, ételízesítővel, babérlevéllel ízesítettem, majd puhulásig megfőztem. Amikor megfőtt egy kanál mustárral még ízesítettem. Tejföllel ízlés szerint valamint friss kenyérrel egytálételnek is tökéletes.
Receptajánló
Nagyon jó!
 
  5 Csillag. 
   
  
  
   
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 