Lekváros bukta

Lekváros bukta

Táfelspicctől mentve

  • Könnyű
  • evkass
    60-90 perc
  • 2020-10-16
    1660.8 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 1660.8
kJ: 7088.08
Szénhidrát: 274.01
Amelyből cukrok: 89.92
Zsír: 45.24
Amelyből telített zsírsavak: 6.65
Rost: 9.23
Fehérje: 32.43
Só: 0.26
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 1
    kg
    Liszt BL55 (általános)
  • 150
    ml
    Olaj Napraforgó olaj (általános)
  • 500
    ml
    Tej, 2,8%-os (általános)
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 4
    ek. ( csapott )
    Cukor kristály (általános)
  • 50
    g
    Élesztő (általános)
  • 1
    kk. ( csapott )
    Só, jódozott (általános)
  • 1
    csom.
    Vaníliás cukor (általános) 1 csomag
  • 50
    dkg
    sárgabarack extradzsem háziasszony módra Pacific
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Felmelegítjük a tejet, hozzáadunk  kevés cukrot,tegyük bele az élesztőt, felfuttatjuk. keverjük a lisztet a maradék cukorral,vaniliás cukorral,csipet sóval,tojással,olajjal,tejjel össze, keverjük bele az élesztős keveréket.  Dagasszuk a tésztát néhány percig, majd hagyjuk duplájára kelni. Nyújtsuk ki lisztezett felületen, vágjuk kockákra. Kanalazzunk két evőkanál dzsemet minden kockára,tekerjük fel és nyomkodjuk le a széleit. Tegyük sütőpapírra, kenjük meg felvert tojással és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20-30 perc alatt megsül. Porcukorral szórjuk meg.