Kovászos uborka házilag

Ki ne szeretné

  • Könnyű
  • Gréta
    1-10 perc
  • 2021-07-15
    114.08 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 114.08
kJ: 440.08
Szénhidrát: 25.73
Amelyből cukrok: 7.21
Zsír: 0.96
Amelyből telített zsírsavak: 0.21
Rost: 3.31
Fehérje: 5.45
Só: 6.25
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 6 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 15
    dkg
    Fokhagyma (általános)
  • 20
    dkg
    Kapor, friss (általános)
  • 2.5
    kg
    Uborka (általános)
  • 2.5
    ek. ( csapott )
    Só, himalája (általános)
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

 Az apró uborkát alaposan megmossuk, majd a v bevágjuk ellentétesen a két végétől. Az  5 l üveg aljába elhelyezzük a friss kapor felét, majd rá halmozzuk az uborkát. Bele tesszük a sót és a megpucolt fokhagyma gerezdeket is. A tetejére tesszük a maradék kaprot majd egy nagy szelet kenyeret ( ezt érdemes harisnyába tenni, hogy a kiszedéskor ne essen szét hiszen akkorra szétázik ) teszünk a tetejére és langyos vízzel felengedjük, úgy, hogy ellepje a kenyeret is a víz.  Kitesszük a napra és egy tányérral lefedjük amire egy követ érdemes tenni ( a leve így ki tud folyni ). Kb 3 nap alatt készül el szép időben ( érdemes naponta ránézni, hogy ha a kenyér nem áll vízben azt pótolni kell ). Akkor jó ha már zavaros kissé a leve, az uborka pedig még éppen roppan ( ha sokáig marad benne akkor az uborka már nagyon puhává válik ).