Klasszikus lecsó

1:1:1 arány a lényeg ( szerintem )

  • Könnyű
  • Sajátrecept
    20-40 perc
  • 2021-07-07
    232.65 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 232.65
kJ: 1028.35
Szénhidrát: 56.65
Amelyből cukrok: 24.67
Zsír: 1.28
Amelyből telített zsírsavak: 0.25
Rost: 9.5
Fehérje: 7.45
Só: 0.03
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 1
    kg
    Paradicsom (általános)
  • 1
    kg
    Vöröshagyma (általános)
  • 2
    ek. ( csapott )
    Cukor kristály (általános)
  • 1
    kg
    Paprika, fehér (tv),lecsó (általános)
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A vörös hagymát megpucolom,  paradicsomot fel darabolom és ugyanígy teszek a paprikával is. A hagymát kockára vágom, majd megdinsztelem, ráteszem a paprikát pici sóval megszórom majd hozzáöntöm a paradicsomot is. Levet fog engedni a paradicsom és a paprika is a show hatására ha ez nem történik meg elég gyorsan akkor egy kevés vizet öntök alá nehogy leégjen. Amikor megfőtt kevés cukorral ízlés szerint ízesítem.