Kenyérlángos-, pizza-, tészta alaprecept

A Lányaim “Anya pizza”- nak hívják

  • Könnyű
  • Sajátrecept
    40-60 perc
  • 2021-02-19
    113.84 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 113.84
kJ: 482.59
Szénhidrát: 23.85
Amelyből cukrok: 0.25
Zsír: 0.39
Amelyből telített zsírsavak: 0.21
Rost: 1.07
Fehérje: 3.33
Só: 0
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 1
    kk. ( csapott )
    Cukor kristály (általános)
  • 2.5
    dl
    Tej /Magyar/ 2,8 %
  • 400
    g
    liszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
  • 2.5
    dkg
    élesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A langyos tejbe feloldom a cukrot és abba morzsolom az élesztőt. Miután felfutott a lisztre öntöm és egy csipet sóval együtt összedolgozom. Hagyom kelni kb 30 percet letakarva. ( néha hogy gyorsítsam, vagy ráteszem a tálat a meleg radiátorra vagy meleg vízbe állítom ).

Miután megkelt egy pici olajat öntök a tepsi aljábba és kézzel széthúzgálom a tésztát. Ízlés szerint feléttel látható el, ez lehet sonka, kolbász, szalonna, hagyma, paradicsom, paprika, tojás, sajt stb. Egy sütő tepsi méretbe kb 1 cm vastag lesz a tészta sütés után. Előmelegített sütőben 180 fokon kell sütni. Mire pirosodni kezd a sajt a tetején addigra megsült a tészta is. Én 12 szelettel számoltam a tápanyag számításnál.