Regisztráció

Kenyérlángos magyaros feltéttel

Pizza tésztának is tökéletes

  • Könnyű
  • Sajátrecept
    40-60 perc
  • 2021-02-19
    324.88 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 324.88
kJ: 1358.46
Szénhidrát: 27.15
Amelyből cukrok: 2.99
Zsír: 17.43
Amelyből telített zsírsavak: 10.23
Rost: 1.07
Fehérje: 13.86
Só: 0.87
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 3
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 1
    kk. ( csapott )
    Cukor kristály (általános)
  • 2.5
    dl
    Tej /Magyar/ 2,8 %
  • 450
    g
    Tejföl /Magyar/ 20 %
  • 20
    dkg
    Trapista sajt /Tolle/
  • 400
    g
    liszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
  • 10
    dkg
    kolbász Gyulai szeletelt
  • 10
    dkg
    sonka HERZ Gála szeletelt
  • 15
    dkg
    KUKORICA AUCHAN SZUPER ÉDES MORZSOLT CSEMEGE
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A langyos tejbe feloldom a cukrot és abba morzsolom az élesztőt. Miután felfutott a lisztre öntöm és egy csipet sóval együtt összedolgozom. Hagyom kelni kb 30 percet letakarva. ( néha hogy gyorsítsam, vagy ráteszem a tálat a meleg radiátorra vagy meleg vízbe állítom ).

Miután megkelt egy pici olajat öntök a tepsi aljábba és kézzel széthúzgálom a tésztát. Tejfölel megkenem majd Ízlés szerint feléttel látható el, ez  most  sonka, kolbász,  tojás, sajt ( de lehet hagyma, szalonna, paradicsom stb ). Egy sütő tepsi méretbe kb 1 cm vastag lesz a tészta sütés után. Előmelegített sütőben 180 fokon kell sütni. Mire pirosodni kezd a sajt a tetején addigra megsült a tészta is. Én 12 szelettel számoltam a tápanyag számításnál.