Káposztás tészta - lowcarb

Igazi finomság

  • Könnyű
  • MucsiNikol
    20-40 perc
  • 2021-02-22
    495.5 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 495.5
kJ: 2070.6
Szénhidrát: 10.7
Amelyből cukrok: 10
Zsír: 40
Amelyből telített zsírsavak: 3.2
Rost: 7.5
Fehérje: 17.3
Só: 0
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 1 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 2
    ek. ( csapott )
    Zsír Kókuszzsír (általános)
  • 2
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 300
    g
    Fehérkáposzta ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Ízesítés: só, bors, eritrit, csipet egész kömény
Elkészítése: 
A káposztát nagyobb "kockákra" vágjuk, megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk (levet ereszt). Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, rátesszük a káposztát. Ízlés szerint fűszerezzük.  Fedő alatt lassan pároljuk, míg felére összeesik.
Amikor elkészült, egy szűrőlapáttal kivesszük egy tányérra, és félretesszük. 
A 2 db. tojást egy csipet sóval habosra keverjük.  a serpenyőben maradt zsiradékra ráöntjük, és fedő alatt lassan egyben megsütjük, mint a palacsintát. Amikor elkészült egy vágódeszkára terítjük, kb. akkora "kockákat" vágunk, mint a káposzta. Forrón összekeverjük, és tálaljuk.