Húsvéti paprikás kalács

Oláhné Szolnoki Mariann receptje

  • Könnyű
  • Dia-Wellness Konyha
    40-60 perc
  • 2021-04-02
    88.66 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 88.66
kJ: 373.41
Szénhidrát: 6.59
Amelyből cukrok: 0.57
Zsír: 3.61
Amelyből telített zsírsavak: 1.12
Rost: 2.92
Fehérje: 5.96
Só: 0.61
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 20 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 20
    ml
    Olivaolaj (általános)
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 2
    dkg
    Élesztő (általános)
  • 2
    tk. ( csapott )
    Só, himalája (általános)
  • 1.5
    dl
    Tej /Magyar/ 2,8 %
  • 1
    kk. ( csapott )
    Enzim-mix
  • 3
    dkg
    Vaj ( általános )
  • 35
    dkg
    Liszt Dia-Wellness-50 Tönkölybúzás lisztkeverék
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Ízlés szerint kell még pirospaprika és esetleg só.
A tésztát bedagasztom, duplájára kelesztem. Négyzet alakúra nyújtom, majd megkenem a puha vaj, kevés só és pirospaprika keverékével. Feltekerem, pihentetem 25 percig. A tetejét tojással lekenem, majd, ha megszáradt, akkor még egyszer átkenem. Előmelegített sütőben légkeverésen, 180 fokon pirosra sütöm.

A tápanyag értékét egy szeletnek láthatjátok ha 20 szeletre vágjátok az egészet.
Recept: Oláhné Szolnoki Mariann