Hortobágyi húsos palacsinta
Főételnek is tökéletes
- Közepes
- Gréta90+ perc
- 2021-10-21237.45 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 237.45 |
kJ: | 994.85 |
Szénhidrát: | 22.51 |
Amelyből cukrok: | 1.82 |
Zsír: | 8.32 |
Amelyből telített zsírsavak: | 3.34 |
Rost: | 1.65 |
Fehérje: | 17.26 |
Só: | 1.27 |
- 25dkgLiszt BL55 (általános)
- 15dkgVöröshagyma (általános)
- 3dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 5dlÁsványvíz, szénsavas (általános)
- 500gMarhalábszár (általános)
- 5dlTej /Magyar/ 2,8 %
- 150gTejföl /Magyar/ 20 %
- 2ek. ( csapott )liszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
- 100gPiros Arany csemege ételízesítő paprikakrém Univer Magyar Ízek
- 10mlOlaj Napraforgó olaj ( általános )
Elkészítés a megadott link alatt
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon, majd hozzá adom a felkockázott húst, ill paprika krémet és pörköltet főzök belőle, közben ízlés szerint sózom, borsozom. Mikor megfőtt kiszedem a húst a pörköltléből, majd össze turmixolom, azért, hogy krémesebb legyen 1-2 kanál tejfölt adok hozzá. A többi tejfölt kikeverem a 2 kanál liszttel, kevés vízzel és a pörköltlevet behabarom vele. Ha túl sűrű kevés vízzel hígítható de csak óvatosan, különben ízetlen lesz a szósz. A tejben elkeverem csomómentesen a lisztet, hozzá adom a tojást, majd az ásványvizet - sűrű palacsinta tésztát készítek, csipet sóval ízesítem, majd kisütöm a palacsintákat. A kèsz palacsintára halmozok a húskrémből, majd össze hajtom. Ebből a mennyiségből nekem 10 db lett. A megtöltött palacsintákat tálba helyezem majd leöntöm a besűrített szósszal. Tetszès szerint még sütőben össze süthető, de azonnal tálalható is akár. A tápanyag értékét 1 db- nak láthatjátok.