Hagymás csirkemáj karfiolpürével

Gömöri Elvira receptje

  • Könnyű
  • Sajátrecept
    20-40 perc
  • 2021-02-26
    336.4 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 336.4
kJ: 1479.87
Szénhidrát: 24.76
Amelyből cukrok: 9.27
Zsír: 15.7
Amelyből telített zsírsavak: 5.53
Rost: 6.03
Fehérje: 28.67
Só: 0.21
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 3 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 600
    g
    Karfiol (általános)
  • 100
    g
    Retek (általános)
  • 400
    g
    Csirkemáj (általános)
  • 100
    g
    Tejföl /Magyar/ 12 %
  • 200
    g
    Lila hagyma (általános)
  • 1
    ek. ( csapott )
    olívaolaj SPAR Natur*pur Bio görög extra szűz
  • 10
    dkg
    SALÁTAMIX AUCHAN HULLÁM
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A karfiolt simán vízben megfőztem. Tettem hozzá tejfölt és egy marék zeller zöldet, bot mixerrel krémesre tőrtem.
Májhoz: egy közepes lilahagymát nagyon apróra vágtam vágó mixerrel, szinte krém szerű lett, engedett vízet is ki magából. Egy kislábosban odatettem fedővel letakarva és picit megpároltam, majd beletettem a csirke májat, 1 db babérlevelet és fedő alatt készre főzzük. Utólag fűszerezzük. Ha előre van sózva, borsozva akkor a máj kemény lesz.
3 adag lett, szétosztottam 3 kistányérra. A tápanyag számítás 1 adagra vonatkozik.