Gluténmentes zabpelyhes kókuszos kekszek

Zelleitündi módra

  • Könnyű
  • Zellei Tündi
    10-20 perc
  • 2020-11-25
    101.47 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 101.47
kJ: 421.85
Szénhidrát: 12.32
Amelyből cukrok: 4.71
Zsír: 6.92
Amelyből telített zsírsavak: 1.97
Rost: 1.78
Fehérje: 1.42
Só: 0.05
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 24 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 1
    g
    Só, himalája (általános)
  • 12.5
    dkg
    Teavaj, magyar
  • 10
    dkg
    ZABPEHELY BIORGANIK BIO GLUTÉNMENTES
  • 2
    dkg
    ERITVIA ÉDEN PRÉMIUM
  • 10
    dkg
    ERITRIT ÉDEN PRÉMIUM
  • 8
    dkg
    kókuszreszelék Mogyi Natural
  • 1
    tk. ( csapott )
    sütőpor Haas Natural
  • 1
    tk. ( csapott )
    vaníliás cukor vanillincukor Kotányi
  • 15
    dkg
    liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A vajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojást, majd az összes többi hozzávalót.  Ha szükséges egy nagyon pici vizet adunk hozzá, ha nagyon száraznak érezzük és nehezen formázható.. Dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Kb. 24 db keksz lesz belőle.