Gluténmentes túrófánk Zelleitündi módra

Gluténmentes túrófánk Zelleitündi módra

  • Könnyű
  • Zellei Tündi
    20-40 perc
  • 2021-01-26
    37.57 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 37.57
kJ: 162.24
Szénhidrát: 5.01
Amelyből cukrok: 1.45
Zsír: 1.24
Amelyből telített zsírsavak: 0.65
Rost: 1.2
Fehérje: 2.55
Só: 0.04
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 24 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 250
    g
    Túró, félzsíros tehéntúró (általános)
  • 2
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 1
    kk. ( csapott )
    Só, himalája (általános)
  • 2
    tk. ( csapott )
    Sütőpor (általános)
  • 10
    g
    ERITVIA ÉDEN PRÉMIUM
  • 30
    g
    ERITRIT ÉDEN PRÉMIUM
  • 125
    g
    liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Pár hozzávalóból, gyors és nagyon finom gluténmentes túrófánk készíthető.

Elkészítés módja

A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk az édesítőket a csipet sót a vaníliát és a két egész tojást. Jól kikeverjük, ezután jöhet a sütőporral elkevert lisztkeverék és a reszelt narancshéj. Az egészet összegyúrjuk, és diónyi nagyságú gombócokat formálunk belőlük. 24 db lesz belőle. Forró bő olajban kisütjük, több részletben. Kicsit tovább kell sütni, ezért közepes lángon süssük. Ha kisültek papírtörlőre szedjük, aztán tálaljuk porrá őrőlt eritrittel. Cukormentes baracklekvárral vagy csokoládé esetleg vanília öntettel kínálhatjuk.