Gluténmentes túrófánk Zelleitündi módra
- Könnyű
- Zellei Tündi20-40 perc
- 2021-01-2637.57 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 37.57 |
kJ: | 162.24 |
Szénhidrát: | 5.01 |
Amelyből cukrok: | 1.45 |
Zsír: | 1.24 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.65 |
Rost: | 1.2 |
Fehérje: | 2.55 |
Só: | 0.04 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 24 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 250gTúró, félzsíros tehéntúró (általános)
- 2dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 1kk. ( csapott )Só, himalája (általános)
- 2tk. ( csapott )Sütőpor (általános)
- 10gERITVIA ÉDEN PRÉMIUM
- 30gERITRIT ÉDEN PRÉMIUM
- 125gliszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Pár hozzávalóból, gyors és nagyon finom gluténmentes túrófánk készíthető.
Elkészítés módja
A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk az édesítőket a csipet sót a vaníliát és a két egész tojást. Jól kikeverjük, ezután jöhet a sütőporral elkevert lisztkeverék és a reszelt narancshéj. Az egészet összegyúrjuk, és diónyi nagyságú gombócokat formálunk belőlük. 24 db lesz belőle. Forró bő olajban kisütjük, több részletben. Kicsit tovább kell sütni, ezért közepes lángon süssük. Ha kisültek papírtörlőre szedjük, aztán tálaljuk porrá őrőlt eritrittel. Cukormentes baracklekvárral vagy csokoládé esetleg vanília öntettel kínálhatjuk.