Gluténmentes tortilla

Mert nem kell a tortilláról sem lemondani

  • Könnyű
  • Zellei Tündi
    10-20 perc
  • 2021-02-19
    145.7 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 145.7
kJ: 617.32
Szénhidrát: 23.3
Amelyből cukrok: 0.1
Zsír: 2.7
Amelyből telített zsírsavak: 0.44
Rost: 9.21
Fehérje: 2.52
Só: 1.2
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 5 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 10
    ml
    Olivaolaj (általános)
  • 1
    tk. ( csapott )
    Só, himalája (általános)
  • 220
    ml
    Víz, ivóvíz
  • 0.5
    tk. ( csapott )
    Sütőpor (általános)
  • 20
    dkg
    liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a sót a sütőport és elkeverjük. Jöhet a langyos víz és az olívaolaj. Először kanállal összekeverjük, majd kézzel pár perc alatt félkemény tésztát kapunk. 10-15 percet pihentetjük letakarva, majd 5 egyenlő részre osztjuk és kigombócozzuk. Folymatos lisztezés közben 2-3 mm vékony kör alakra kinyújtjuk. Forró száraz serpenyőben pár perc alatt készre sütjük mindkét oldalát. Picit felhólyagosodik a tészta a sütés során, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nem tudjuk feltekerni. Ha esetleg túl sült, akkor magában vagy mártogatóssal is elfogyaszthajuk. Ez a tortilla kiváló gyros vagy bármilyen mexicói étel elkészítéséhez.