Gluténmentes szilvás pite Zelleitündi módra

  • Könnyű
  • Zellei Tündi
    20-40 perc
  • 2020-10-20
    163.36 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 163.36
kJ: 678.91
Szénhidrát: 17.34
Amelyből cukrok: 7.16
Zsír: 12.24
Amelyből telített zsírsavak: 0.98
Rost: 2.2
Fehérje: 2.57
Só: 0.17
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 5
    dkg
    Citrom héj nélkül (általános)
  • 30
    dkg
    Szilva (általános)
  • 2
    ek. ( csapott )
    Tejföl 20%-os (általános)
  • 2
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 1
    dkg
    Citromhéj (általános)
  • 2
    g
    Só, himalája (általános)
  • 1
    dkg
    Fahéj, őrölt (általános)
  • 1.5
    tk. ( csapott )
    Sütőpor (általános)
  • 15
    dkg
    Teavaj, magyar
  • 13
    dkg
    liszt GLUTÉNMENTES LISZTKEVERÉK ZELLEI TÜNDI
  • 3
    dkg
    ERITVIA ÉDEN PRÉMIUM
  • 5
    dkg
    ERITRIT ÉDEN PRÉMIUM
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Elkészítés módja

Az eritritet a puha vajjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, majd jöhet a tejföl a citrom leve, reszelt héja a rum és a só. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Sütőpapírral bélet 24 cm-es kapcsos torta formába simítjuk a tésztát, szépen kirakjuk a tetejét a félbevágott szilva szemekkel, és megszórjuk őrőlt fahéjjal. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-5 dkg eritrit 

-3 dkg négyszeres édesítő

-15 dkg puha vaj/laktózmentes vaj

-2 egész tojás

-1 teáskanál rum

-1 kisebb citrom leve és héja

-2 evőkanál tejföl/növényi joghurt

-csipet só

-13 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g

-1,5 teáskanál sütőpor

-5-6 db szilva

-őrőlt fahéj