Gluténmentes szilvás gombóc

Mert a gombócot mindenki szereti

  • Közepes
  • Zellei Tündi
    20-40 perc
  • 2021-02-19
    46.6 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 46.6
kJ: 212.5
Szénhidrát: 8.49
Amelyből cukrok: 1.74
Zsír: 0.5
Amelyből telített zsírsavak: 0.13
Rost: 1.91
Fehérje: 1.7
Só: 0.3
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 20 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 50
    dkg
    Burgonya (általános)
  • 30
    dkg
    Szilva (általános)
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 1
    tk. ( csapott )
    Só, himalája (általános)
  • 10
    dkg
    liszt gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A burgonyát megfőzzük héjában, majd kihűtjük. Meghámozzuk és összetörjük, majd a tojással sóval és annyi lisztkeverékkel összekeverjük, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Közben pici vajon vagy kókuszolajon megpirítjuk a gluténmentes zsemlemorzsát. A szilvákat felezzük vagy negyedeljük. Az édesítőt az őrőlt fahéjjal elkeverjük. A tésztából kisebb gombócokat veszünk, majd kilapítjuk a tenyerünkben, a szilvát a közepébe tesszük és egy kiskanál édesítőszeres fahéjat teszünk rá, aztán szépen gombóccá formázzuk. Forró sós vízbe tesszük az így megtöltött gombócokat és 4-5 perc alatt megfőzzük. Egyenként leszűrjük a gombócokat és a morzsában óvatosan meghempergetjük őket. A tészta kétharmadából gombócok készülnek a maradékból pedig kicsi nudlik készülnek. Édesanya “angyal bögyörő”-nek hívja.:) Azokat is kifőzzük és meghempergetjük a pirított morzsában. Tálaláskor még meghinthetjük őket az édesítőszeres fahéjjal vagy porrá őrőlt eritrittel.