Gluténmentes szénhidrátcsökkentett medvehagymás bagettek

Mindenhez tökéletes

  • Közepes
  • Zellei Tündi
    60-90 perc
  • 2021-02-19
    353.75 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 353.75
kJ: 1482.43
Szénhidrát: 47.89
Amelyből cukrok: 0.99
Zsír: 6.28
Amelyből telített zsírsavak: 0.95
Rost: 23
Fehérje: 15.03
Só: 0.06
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 2 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 5
    ml
    Olaj Napraforgó olaj (általános)
  • 260
    ml
    Víz, ivóvíz
  • 1
    tk. ( csapott )
    Szódabikarbóna (általános)
  • 1.5
    dkg
    élesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
  • 1
    ek. ( csapott )
    almaecet SPAR Natur*pur Bio 100% BIO
  • 200
    g
    liszt gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A langyos vizet az olajjal, almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk és az apróra felvágott medvehagymát is, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy-két percig, majd letakarva langyos helyen 30-60 percig pihentetjük. Lágyabb tésztát kell, hogy kapjunk, ami a kelesztés után egy habkönnyű tésztává varázsolódik. Ezután kettő egyenlő részre osztjuk és bagetteket formázunk belőlük a végeiket elvékonyítva. Szépen sodorjuk ki, aztán hempergessük meg a lisztkeverékben. A tetejüket többször bevágjuk és 10-15 percet pihentetjük. 200 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd 190 C fokon további 15-20 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.

A tápanyag számítás egy egész bagettre vonatkozik.