Gluténmentes sajtos rudak

Zelleitündi módra

  • Könnyű
  • Zellei Tündi
    40-60 perc
  • 2020-11-28
    96.76 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 96.76
kJ: 402.49
Szénhidrát: 8.18
Amelyből cukrok: 0.17
Zsír: 5.98
Amelyből telített zsírsavak: 3.75
Rost: 2.88
Fehérje: 1.06
Só: 0.45
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 40 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 10
    dkg
    Tejföl /Magyar/ 20 %
  • 3
    tk. ( csapott )
    só Horváth Rozi jódozott vákuum
  • 25
    dkg
    vaj Lurpak sótlan
  • 12
    dkg
    sütőpor Haas Natural
  • 50
    dkg
    liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Finom sós sajtos rudak gluténmentesen.

A lisztkeveréket a hideg vajjal a sütőporral és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Ne legyen kemény a tészta, mert akkor pihentetés után nehezen kezelhető lesz és törni fog. Az útifűmaghéjliszt még folyamatosan szívja magába a nedvességet. Folpackba csomagolva fél vagy 1 órát pihenetejük a hűtőben. Majd kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, megkenjük egy felvert tojással, és rudakat vágunk belőle. Megszórjuk tetszőlegesen sajttal vagy kétféle szezámmaggal és köménymaggal. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Három nagy tepsi lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-50 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 

-25 dkg vaj

-2 tojás

-1 csomag sütőpor

-3 teáskanál só

-annyi tejföl hogy összeálljon a tészta

a tetetére 

-1 tojás

-reszelt sajt

 

A tápanyag számítás 1 db rúdra vonatkozik ( 40-el számoltunk, hogy ennyire lett vágva ) ill a recept be 10 dkg tejfölt írtunk de erre figyeljetek, annyit tegyetek bele amit a tészta igényel!