 
 Gluténmentes sajtos pogácsa
A gluténmentes is lehet finom
-  Közepes
-  Zellei Tündi60-90 perc
-  2021-02-1998.45 kcal/fő
| 1 főre | Érték | 
|---|---|
| kcal: | 98.45 | 
| kJ: | 413.14 | 
| Szénhidrát: | 5.54 | 
| Amelyből cukrok: | 0.26 | 
| Zsír: | 6.36 | 
| Amelyből telített zsírsavak: | 1.41 | 
| Rost: | 1.37 | 
| Fehérje: | 4.31 | 
| Só: | 0.68 | 
-  14dkgMargarin, sütő (általános)
-  1dbTojás egész (általános) 1 db 52g
-  1dbTojássárgája (általános) 1 db
-  3tk. ( csapott )Só, himalája (általános)
-  0.5dlTej laktoz mentes (általános)
-  12.5dkgtúró tehéntúró Mizo laktózmentes félzsíros
-  1ek. ( csapott )tejföl 20% Mizo laktózmentes
-  15dkgsajt Leerdammer Finesse Original laktózmentes, félkemény, zsíros
-  2dkgélesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
-  15dkgliszt CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ LISZTKEVERÉK SÜTEMÉNYEKHEZ ZELLEI TÜNDI
-  15dkgliszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés a megadott link alatt
A hozzávalókat kimérjük. A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt egy kis lisztkeverékkel (természetesen a kimért mennyiségből). Közben a többi lisztkeveréket és a vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a túrót a felfutatott élesztőt, majd a sót, és a tejfölben elkevert tojássárgát. Ha keménynek érezzük a tésztát nyugodtan tegyünk hozzá még tejfölt vagy tejet, mert inkább lágyabb tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és kelesztőtálba tesszük kb. egy órára. Amikor megkelt, másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztánkat és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és a tojással megkenjük a tetejüket és megszórjuk reszelt sajttal. 20 percet pihentetjük és 190 C fokra előmelegített sütőben 10-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Még langyosan a legfinomabb!
Receptajánló
Nagyon jó!
 
  
  
  
   
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 