Gluténmentes ropogós héjú cipók

Zelleitündi módra

  • Közepes
  • Zellei Tündi
    40-60 perc
  • 2020-11-28
    419.33 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 419.33
kJ: 1764.55
Szénhidrát: 72.5
Amelyből cukrok: 0.3
Zsír: 4.53
Amelyből telített zsírsavak: 0.85
Rost: 28.75
Fehérje: 7.88
Só: 30.51
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 2 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 275
    ml
    Ivóvíz
  • 1
    tk. ( csapott )
    Só, himalája (általános)
  • 5
    ml
    olívaolaj Bertolli Originale extra szűz
  • 1
    kk. ( csapott )
    szódabikarbóna Lucullus étkezési
  • 2
    dkg
    élesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
  • 250
    g
    liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverékből készült cipók.

Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A langyos vizet az olajjal, almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk pár percig, majd letakarva langyos helyen 30-40 percig pihentetjük. Ezután kettő egyenlő részre osztjuk és cipóknak formázzuk őket enyhén lisztezett felületen. A tetejüket kereszt irányban bevágjuk és 10-15 percet pihentetjük. 200 C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd 190 C fokon további 10-15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.

A tápanyag 1 db cipó-ra lett kiszámolva!

Bevásárlólista/hozzávalók:

-250g  Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 

-2 dkg friss gluténmentes élesztő

-1 teáskanál himalája só

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-1 evőkanál almaecet

-1 evőkanál olívaolaj

-275 ml langyos víz

-kókuszolaj vagy olívaolaj kenéshez a tetejére

-esetleg magvak a tetejére