Regisztráció

Gluténmentes pizza margherita ruccolával

Zelleitündi módra

  • Könnyű
  • Zellei Tündi
    40-60 perc
  • 2020-11-25
    73.34 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 73.34
kJ: 308.85
Szénhidrát: 9.02
Amelyből cukrok: 1.23
Zsír: 2.17
Amelyből telített zsírsavak: 0.75
Rost: 3.58
Fehérje: 3.12
Só: 3.62
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Pikáns hatású, mely a következőt jelenti:
...
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Tüzet fokozza hatású, mely a következőt jelenti:
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Szelet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
...
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Vizet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
...
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 10
    dkg
    Articsóka (általános)
  • 15
    dkg
    Paradicsom (általános)
  • 5
    ml
    Olivaolaj (általános)
  • 5
    dkg
    Sajt, parmezán (általános)
  • 260
    ml
    Ivóvíz
  • 0.5
    tk. ( csapott )
    Só, himalája (általános)
  • 5
    dkg
    Bazsalikom, friss (általános)
  • 10
    ml
    olívaolaj Bertolli Originale extra szűz
  • 30
    dkg
    paradicsom Cirio passzírozott
  • 1
    dkg
    élesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
  • 10
    dkg
    liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
  • 10
    dkg
    liszt gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A lisztkeverékeket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis az élesztőt elmorzsoljuk a sót hozzáadjuk, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passatát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen kétfelé osztjuk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 230 C fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, és a tetejére mozarella kerül. Néhány friss bazsalikom levelet és félbevágott koktél paradicsomot teszünk rá és a grillezett articsókát. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 3-4 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Ráhalmozzuk a ruccolát, megszórjuk parmezán forgácsokkal, és nyakon öntjük a fokhagymás chilis olívaolajjal. (a fokhagymát vékony lapocskákra szeleteljük, a chili paprikát felkarikázzuk és az olívaolajba tesszük) Fantasztikus ízélmény meglátjátok!

2 db pizza készült és pizzánként 8 szeletre vágva 1 szelet tápanyag értékét láthatjátok.