Gluténmentes kókuszos zabpelyhes keksz
A Pancs Gasztroplaccra vittem kóstolóra
- Könnyű
- Zellei Tündi10-20 perc
- 2021-02-1927.6 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 27.6 |
kJ: | 115.8 |
Szénhidrát: | 2.95 |
Amelyből cukrok: | 1.14 |
Zsír: | 2.12 |
Amelyből telített zsírsavak: | 1.79 |
Rost: | 0.3 |
Fehérje: | 0.41 |
Só: | 0 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 100 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 8.5dkgKókuszreszelék (általános)
- 1dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 0.5tk. ( csapott )Sütőpor (általános)
- 1tk. ( csapott )Szódabikarbóna (általános)
- 15dkgZABPEHELY BIORGANIK BIO GLUTÉNMENTES
- 10dkgliszt GLUTÉNMENTES LISZTKEVERÉK ZELLEI TÜNDI
- 2dkgERITVIA ÉDEN PRÉMIUM
- 10dkgERITRIT ÉDEN PRÉMIUM
- 14dkgKókuszolaj
- 1tk. ( csapott )vanília pasta Natur
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A kókuszolajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojást, majd az összes többi hozzávalót. Ha szükséges annyi vízet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Kisebb golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. 90-100 db mini keksz lesz belőle.