Gluténmentes gesztenyés pozsonyi kiflik

Az örök kedvenc

  • Közepes
  • Zellei Tündi
    20-40 perc
  • 2021-02-19
    196.35 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 196.35
kJ: 835.15
Szénhidrát: 26.85
Amelyből cukrok: 8.58
Zsír: 10.07
Amelyből telített zsírsavak: 6.03
Rost: 7.18
Fehérje: 2.13
Só: 0.01
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 25
    dkg
    Gesztenyemassza, mirelit (általános)
  • 1
    db
    Tojássárgája (általános) 1 db
  • 1
    dl
    Tej /Magyar/ 2,8 %
  • 1
    ek. ( csapott )
    Tejföl /Magyar/ 20 %
  • 2.5
    dkg
    ERITRIT ÉDEN PRÉMIUM
  • 1
    dkg
    élesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
  • 5
    ml
    rum aroma Max Aroma Kingston
  • 3
    dkg
    1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
  • 1
    ek. ( csapott )
    1:4 Édesítő Cukorhelyettesítő Paleok 1:4
  • 5
    dkg
    liszt csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék Zellei Tündi
  • 20
    dkg
    liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
  • 0.5
    db
    Citrom reszelt héja 1 db 10g
  • 12.5
    dkg
    Vaj ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A tésztához a hozzávalókat kimérjük, majd felfuttajuk az élesztőt. Az élesztővel a langyos tejjel és annyi lisztkeverékkel, (természetesen a kimért mennyiségből) hogy sűrűbb állagot kapjunk. Míg felfut az élesztő a lisztkeveréket a vajjal a csipet sóval az édesítőkkel és a citromhéjjal összemorzsoljuk, majd jöhet a többi hozzávaló és a felfuttatott élesztő is. Közepes keménységű, könnyen kezelhető tésztát kell, hogy kapjunk. Ha túl lágy akkor egy kis lisztkeveréket tehetünk hozzá vagy ha keménynek találjuk, akkor egy kis tejjel lazíthatjuk. Fél vagy egy órát pihentetjük letakarva hideg helyen. Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat a gesztenye töltelékhez összekeverjük és kész. A tésztát pihentetés után 12 részre osztjuk és kis golyókat formálunk belőlük. Enyhén lisztezett felületen a kis golyókat kinyújtjuk ovális alakúra, a tölteléket hosszanti irányba ráhelyezzük és feltekerjük, majd enyhén átgörgetjük a tenyerünkkel, úgy hogy a végei elvékonyodjanak. Behajtjuk kifli formára úgy hogy az illesztések alulra kerüljenek. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket és a tojássárgával megkenjük, és még 15 percet hideg helyen pihentetjük. Majd 180 C fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.