Fűszeres répatorta
Török Zsuzsa receptje
- Közepes
- Dia-Wellness Konyha40-60 perc
- 2021-04-02266.43 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 266.43 |
kJ: | 1113.16 |
Szénhidrát: | 25.91 |
Amelyből cukrok: | 2.96 |
Zsír: | 16.6 |
Amelyből telített zsírsavak: | 6.57 |
Rost: | 4.43 |
Fehérje: | 8.72 |
Só: | 0.92 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 20 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 300gSárgarépa (általános)
- 200gDió (általános)
- 6dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 200mlTej /Magyar/ 2,8 %
- 300gjoghurt Nádudvari élőflórás natúr
- 500gtejszín 30% Magic Milk laktózmentes UHT
- 260gPORCUKOR HELYETTESÍTŐ DIA-WELLNESS
- 250gMÉZESKALÁCSMIX DIA-WELLNESS
- 80gSAJTTORTA ALAPPOR DIA-WELLNESS
- 20gSütőpor Dia-Wellness
- 3dbCitrom reszelt héja 1 db 10g
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A tojásokat kettéválasztjuk a sárgáját a Dia-Wellness porcukor helyettesítő felével kihabosítjuk, ráöntjük a reszelt sárgarépára és hozzáadjuk a citrom levét, héját. Dia-Wellness mézeskalács mixet összekeverjük a Dia-Wellness sütőporral és darált dióval. Közben a tojások fehérjét a Dia-Wellness porcukor helyettesítővel habbá verjük. A reszelt répás pépet a tojásfehérjével és a szárazanyaggal összekeverjük és szilikonpapíros sütőlemezre kikenjük. (30X35 cm) 180 oC on 35 perc alatt készre sütjük.
Tejet a Dia-Wellness sajttorta alapporral a joghurttal és a Dia-Wellness Porcukor helyettesítővel simára verjük. Hozzá adjuk a citromok reszelt héját és a levét, valamint a felvert tejszínhabot. Az így elkészült krémet a répás felvertre kenjük. Dermesztés után szeleteljük, tetszés szerint díszítjük.
A tápanyag értékét 1 szeletnek láthatjátok ha 20 szeletre vágjátok az egészet.
A megadott linkre kattintva az alapanyagokat szétbontva is megtaláljátok.