Fordított almatorta

Francia konyha

  • Könnyű
  • Szécsi Szilvi
    20-40 perc
  • 2021-01-20
    287.5 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 287.5
kJ: 1057.71
Szénhidrát: 35.43
Amelyből cukrok: 22.21
Zsír: 15.64
Amelyből telített zsírsavak: 9.96
Rost: 2.03
Fehérje: 1.77
Só: 0.04
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 25
    dkg
    Liszt BL55 (általános)
  • 1
    kg
    Alma (általános)
  • 20
    dkg
    Cukor kristály (általános)
  • 0.5
    kk. ( csapott )
    Só, himalája (általános)
  • 1
    kk. ( csapott )
    Fahéj, őrölt (általános)
  • 40
    ml
    Víz, ivóvíz
  • 5
    dkg
    Porcukor ( általános )
  • 30
    dkg
    Vaj ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Az alapanyagokat külön bontva tésztára 

Tészta

25 dkg búzaliszt

dkg porcukor

½ kiskanál 

20 dkg hideg vaj

40 ml víz

 

Karamellszósz

15 dkg cukor

40 ml víz

1 kg alma

kiskanál fahéj

dkg cukor

10 dkg vaj  

A tápanyag számításnál 16 szelettel számoltunk.
Az elkészítésről szóló videót keressétek az alábbi linknél.