Fasírt őzgerinc formában

Hidegen is szuper

  • Közepes
  • MucsiNikol
    60-90 perc
  • 2021-03-03
    99.74 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 99.74
kJ: 504.32
Szénhidrát: 0.74
Amelyből cukrok: 0.39
Zsír: 7.54
Amelyből telített zsírsavak: 2.6
Rost: 0.11
Fehérje: 6.75
Só: 0.02
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 20 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 1
    ek. ( csapott )
    Ketchup (általános)
  • 10
    dkg
    Vöröshagyma (általános)
  • 700
    g
    Sertés lapocka (általános)
  • 2
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 1
    ek. ( csapott )
    őrölt fűszerpaprika Lucullus Aranya I. osztályú édes
  • 1
    ek. ( csapott )
    Zsír Kacsazsír (általános)
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A vöröshagymát apróra vágva az 1 ek. zsiradékon üvegesre pároljuk. Amíg készül, a többi hozzávalóval összekeverjük a darálthúst.
Ízlés szerint fűszerezzük. Végül a dinsztelt hagymával is elkeverjük. Az őzgerincformánkat sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a darálthúsos masszát, és alufóliával befedjük. 170C°-on 40-50 perc alatt megsütjük. Az alufóliát én 20 percet hagytam rajta. Az előkészületekkel együtt max.másfél óra alatt elkészíthetjük.
Só, bors, bazsalikom, oregáno ízlés szerint
A tápanyag számítás egy szeletre vonatkozik, ha 20 szeletre vágod a megadott mennyiséget.