Farsangi fánk

A lányom kedvence

  • Közepes
  • MucsiNikol
    40-60 perc
  • 2021-02-18
    185.67 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 185.67
kJ: 776.48
Szénhidrát: 28.13
Amelyből cukrok: 4.32
Zsír: 5.74
Amelyből telített zsírsavak: 2.95
Rost: 1.08
Fehérje: 4.52
Só: 0
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 40
    dkg
    Liszt BL55 (általános)
  • 4
    db
    Tojássárgája (általános) 1 db
  • 5
    dkg
    Cukor kristály (általános)
  • 2.5
    dl
    Tej /Magyar/ 2,8 %
  • 3
    dkg
    élesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
  • 3
    ml
    rum aroma Max Aroma Kingston
  • 1
    db
    Citrom reszelt héja 1 db 10g
  • 5
    dkg
    Vaj ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval tésztát jól ki kell dagasztani, langyos helyen duplájára keleszteni. 
1cm vastagra nyújtjuk, majd amikor kiszaggatjuk, utána is pihentetjük 20-25 percet. Az olajat felmelegítjük, csinálj sütéspróbát, hogy ne égjen meg a tészta.A fánkok közepébe az ujjunkkal egy mélyedést nyomunk, majd belerakjuk az olajba, mélyedéssel lefelé. Lefedjük a serpenyőt, majd kb. egy perc után levesszük a fedőt, és még egy percig sülni hagyjuk a fánkokat, majd megfordítjuk, és még kb. két percig sütjük.