Epres koszorú
Mert ha eper szezon akkor ezt ki kell próbálni
- Közepes
- Szécsi Szilvi40-60 perc
- 2021-04-30489.18 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 489.18 |
kJ: | 2056.91 |
Szénhidrát: | 46.39 |
Amelyből cukrok: | 22.02 |
Zsír: | 29.42 |
Amelyből telített zsírsavak: | 17.8 |
Rost: | 1.14 |
Fehérje: | 8.7 |
Só: | 0.44 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 8 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 22dkgLiszt BL55 (általános)
- 10dkgEper (általános)
- 4dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 2dbTojássárgája (általános) 1 db
- 15dkgCukor kristály (általános)
- 3gSó, himalája (általános)
- 1dlVíz, ivóvíz
- 1dlTej /Magyar/ 2,8 %
- 300mlTej /Mizo/ 2,8 %
- 150mltejszínhab habtejszín 30% Oké! UHT
- 3gzselatin Dr Oetker őrölt étkezési
- 0.5dbCitrom reszelt héja 1 db 10g
- 18dkgVaj ( általános )
- 4dkgKeményítő étkezési ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Elkészítés a megadott link alatt
Az alapanyagok külön választva
Vajas tészta
10 dkg liszt
10 dkg cukor
8 dkg hideg vaj
Égetett tészta
1 dl víz
1 dl tej
3 g só
5 g cukor
10 dkg vaj
Fél cítrom reszelt héja
12 dkg liszt
4 tojás
Epres krém
300 ml tej
2 tojássárgája
4 dkg keményítő vagy pudingpor
150 ml tejszín
10 dkg eper (gyümölcsvelő)
2 db zselatinlap