Egyszerű epres torta

Nyári finomság

  • Könnyű
  • Sajátrecept
    20-40 perc
  • 2021-05-16
    349.64 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 349.64
kJ: 1509.06
Szénhidrát: 23.27
Amelyből cukrok: 15.45
Zsír: 25.79
Amelyből telített zsírsavak: 15
Rost: 0.87
Fehérje: 5.92
Só: 0.01
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 500
    g
    Eper (általános)
  • 8
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 8
    ek. ( csapott )
    Cukor kristály (általános)
  • 2
    db
    Vaníliás cukor (általános) 1 csomag
  • 8
    ek. ( csapott )
    liszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
  • 500
    ml
    tejszínhab habtejszín 30% Oké! UHT
  • 500
    g
    mascarpone krémsajt Szarvasi
  • 10
    g
    habfixáló Dr Oetker
  • 5
    ek. ( csapott )
    Cukor por (általános)
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A tésztához az egész tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd jó habosra a porcukorral és a vaníliával. A lisztet dolgozd össze a sütőporral, és szitáld a tojásos keverékhez. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsd egy körülbelül 26 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába, és helyezd 200 fokra előmelegített sütőbe, azonnal vedd le a hőfokot, 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. A sütőből kivéve hűtsd ki a tortalapot. 

Közben készítsd el a krémet. A tejszínt verd habosra a fixálóval, keverd hozzá a mascarponét, és add hozzá a kétféle cukrot. A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen vágd két-három lapra, egyenletesen kend meg a krémmel, és rakj a rétegek közé epret. Tárold a hűtőben, és tálalás előtt szeleteld fel.