Dia-Wellness Kígyórétes

Némethné Kusztor Nikolett receptek a Dia-Wellness Életmódváltók Csoportból

  • Közepes
  • Dia-Wellness Konyha
    20-40 perc
  • 2020-11-21
    185.01 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 185.01
kJ: 773.18
Szénhidrát: 20.3
Amelyből cukrok: 2.78
Zsír: 7.11
Amelyből telített zsírsavak: 4.46
Rost: 2.56
Fehérje: 10.35
Só: 0.04
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 20 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 4
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 0.5
    dl
    Tej /Magyar/ 2,8 %
  • 12
    dkg
    Teavaj /Magyar/
  • 5
    dkg
    liszt búzafinomliszt BL 55 Gyermelyi
  • 1
    ek. ( csapott )
    dara étkezési búzadara BD Gyermelyi
  • 500
    g
    túró Tesco zsírszegény
  • 1
    dkg
    élesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
  • 5
    dkg
    mazsola Mogyi
  • 2
    ek. ( csapott )
    1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
  • 50
    dkg
    liszt SÜTŐLISZT DIA-WELLNESS
  • 1
    kk. ( csapott )
    Vaníliáscukor helyettesítő Dia-Wellness Bourbon
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Recept🥯🥖
A tésztához
25 dkg sütőliszt
5dkg BL55 finomliszt
12 dkg vaj
1 dkg élesztő
1 db tojás
1 ek negyedannyi
0.5 dl tej
1 csipet só
1 db tojás (a kenéshez)
A töltelékhez
0.5 kg zsírszegény túró
2 db tojás
1 ek negyedannyi
1 kk. dw vaníliás cukor
1 db citrom (leve és reszelt héja)
1 evőkanál búzadara
5 dkg mazsola (elhagyható)
Az élesztőt a tejben pici cukorral megfuttatjuk.
Közben a vajat mély keverőtálban habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a felfutott élesztőt, és végül a lisztet.
A túrót áttörjük, elkeverjük a tojássárgájával, a cukrokkal, a citromlével és citromhéjjal. Legvégül a tojás keményre vert habját adjuk hozzá.
A tésztát elfelezzük. Az első cipóból nyújtunk egy kb. 50x25 cm-es téglalapot. A hosszabbik oldalt szemre elharmadoljuk, és a tészta két szélén ugyanannyi, kb. 8 cm-es bevágást ejtünk, egymástól 2-3 cm távolságban, ferdén (lásd a kis képen).
A tészta közepén elterítünk 1 ek búzadarát, arra elhelyezzük a túrókrém felét, és a tészta két oldalán bevágott széleket egymásra hajtogatjuk. Óvatosan a rétes alá nyúlva tepsibe helyezzük.
Miután a másik cipóval ugyanígy jártunk el, a rétest tojással megkenjük, és kb.190fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.