Csőben sült brokkoli

Az étel elkészítése, nem igényel nagy konyhai gyakorlatot.

  • Könnyű
  • MucsiNikol
    40-60 perc
  • 2021-03-23
    174.55 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 174.55
kJ: 727.9
Szénhidrát: 1.85
Amelyből cukrok: 1.58
Zsír: 14.06
Amelyből telített zsírsavak: 6.31
Rost: 2.59
Fehérje: 8.54
Só: 1.04
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 20
    g
    Trappista sajt (általános)
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 2
    ek. ( csapott )
    Tejföl /Magyar/ 20 %
  • 450
    g
    brokkoli rózsa Iglo gyorsfagyasztott
  • 80
    g
    szalonna SPAR füstölt, gyorspácolt kolozsvári
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

  • 80 gr. szalonnát apró kockákra vágva olvasszunk ki, a pörcöt tegyük félre. A kiolvasztott zsírral vékonyan kenjünk ki egy sütőformát, pl. őzgerincformát.

  • 450 gr. gyorsfagyasztott brokkolit olvasszunk ki, és vágjuk össze. Vegyünk elő egy magas falú serpenyőt és pároljuk meg. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük szerecsendióval, fokhagymával. Majd, húzzuk félre a tűzről.

  • Reszeljünk le 20 gr. sajtot.

  • 2 ek. tejfölt és 1 db. tojást keverjünk habosra, és adjuk hozzá a félretett szalonnapörcöt, és lazán keverjük el benne a reszelt sajtot is.

  • A kizsírozott sütőformába helyezzük a párolt brokkolit, és rásímítjuk a tejfölös sajtos masszát.

  • 180 C°-ra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg enyhén barnára pirul a teteje. Kb. 15-20 perc.

  • Miután elkészült, egy spatulával körbevágjuk a széleken, és könnyedén tálcára borítható, szépen szeletelhető.
    Jó étvágyat!