Csillag kalács

Dia-Wellness Életmódváltók, Tóthné Juhász Zsuzsanna receptje

  • Közepes
  • Dia-Wellness Konyha
    40-60 perc
  • 2020-10-22
    176.02 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 176.02
kJ: 737.33
Szénhidrát: 11.9
Amelyből cukrok: 0.64
Zsír: 8.66
Amelyből telített zsírsavak: 2.9
Rost: 10.29
Fehérje: 9.03
Só: 0.08
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 2
    db
    Tojássárgája (általános) 1 db
  • 0.5
    g
    Só, tengeri (általános)
  • 2
    dl
    Tej /Magyar/ 2,8 %
  • 3
    dkg
    Teavaj /Magyar/
  • 4
    dkg
    élesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
  • 2
    dkg
    1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
  • 15
    dkg
    MOGYORÓKRÉM DIA-WELLNESS
  • 10
    dkg
    liszt Dia-Wellness Zéro 6 lisztkeverék koncentrátum
  • 35
    dkg
    liszt Dia-Wellness Lisztkeverék 50 % liszt
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Elkészítés:

A tésztát bedagasztjuk, letakarva duplájára kelesztjük. Majd 4 egyforma részre gömbölyítjük és kinyújtjuk egyforma kőr alakúra kb 3-4 mm vastagra. 
Sütőpapíros tepsire helyezzük az egyik kőrt és mekenjük mogyoró krémmel. Ismételjük még háromszor. A tészta közepére egy poharat helyezünk, melyet enyhén rányomunk. A tésztát 16 egyforma cikkre vágjuk, csak a kőr nyomáig. Egy cikket megfogunk a bal kezünkbe, egyet a jobb kezünkbe, és ellentétes irányba csavarjuk cikkeket kétszer. Kettesével haladunk sorba.
Pihentetjük még a tésztát kb 20 percig, majd a tetejét lekenjük felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.


A recept a Dia-Wellness Életmódváltók csoportból került ide.