Cseresznyés pite

Pite vagy lepény kinek mi

  • Könnyű
  • Sajátrecept
    40-60 perc
  • 2021-06-23
    263.11 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 263.11
kJ: 1105.07
Szénhidrát: 35.33
Amelyből cukrok: 15.34
Zsír: 12.47
Amelyből telített zsírsavak: 5.78
Rost: 1.58
Fehérje: 3.35
Só: 0.06
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 20 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 5
    dkg
    Zsemlemorzsa (általános )
  • 80
    dkg
    Cseresznye (általános)
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 15
    dkg
    Cukor kristály (általános)
  • 2
    db
    Vaníliás cukor (általános) 1 csomag
  • 10
    ml
    Tej /Magyar/ 2,8 %
  • 45
    dkg
    liszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
  • 30
    dkg
    sütőmargarin Rama Vajas Íz
  • 5
    dkg
    Porcukor ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A lisztet összekeverem a cukorral, vaníliás cukorral, majd össze morzsolom a vajjal, és bele dolgozom a tojást ( omlós tészta készül ). A cseresznyét kimagozom, ha a tészta nagyon lágy akkor a magozás idejére a hűtőbe teszem  pihenni. Ketté osztom a tésztát, kinyújtom sütőpapíron majd a tepsibe teszem. A tésztát vékonyan megintem zsemlemorzsával és ráteszem a cseresznyét, azt meghintem a porcukorral ill a maradék zsemlemorzsával. A tetejére kinyújtom a tészta másik felét és ráteszem, villával megszurkálom és előmelegített sütőbe ( 180 fok ) beteszem sülni. Fél sülésben megkenem tejjel és kristálycukorral megszórom. Kb 35-40 perc alatt aranybarnàra sütöm.