Caprese csirkemell
Könnyű ebéd, vagy vacsora. 🙂 Nagyon finom, és néhány hozzávalóból gyorsan elkészíthetjük.
- Könnyű
- MucsiNikol10-20 perc
- 2021-03-16388.79 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 388.79 |
kJ: | 1572.36 |
Szénhidrát: | 4.54 |
Amelyből cukrok: | 3.05 |
Zsír: | 15.52 |
Amelyből telített zsírsavak: | 6.82 |
Rost: | 0.96 |
Fehérje: | 55.19 |
Só: | 0.31 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 250gParadicsom (általános)
- 50gVöröshagyma (általános)
- 800gCsirkemell ( általános )
- 0.5dlbalzsamecet 6% Despar modenai
- 0.5dlolívaolaj Bertolli Originale extra szűz
- 200gmozzarella zsíros, lágy sajt Szarvasi
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A receptben az alapanyagok közé a felhasznált fűszereket külön nem tüntettem fel, használjunk ízlés szerint kakukkfüvet, oregánót, bazsalikomot, sót, őrölt borst.
A csirkemellfiléket hosszában kettévágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk kb. 10 percet.
Előkészítjük a paradicsomos ragu hozzávalóit, a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a mozzarellát pedig felszeljük.
Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon a filék mindkét oldalát megsütjük.
Amikor végeztünk a hús elősütésével, a visszamaradt zsiradékba tesszük a zöldségeket és a fűszereket, kb. 5 perc alatt fedővel lefedve megfőzzük.
Amíg fő a paradicsomos ragu, addig a csirkemellekre rakosgatjuk a mozzarellaszeleteket, és teszünk rá friss, vagy morzsolt szárított bazsalikomot. Végül befedjük egy másik csirkemelldarabbal.
Az elkészült paradicsomragut egy tepsibe öntjük és a mozzarellás bazsalikomos csirkemelleket ráhelyezzük szép sorban.
A 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sül.
A csirkemellfiléket hosszában kettévágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk kb. 10 percet.
Előkészítjük a paradicsomos ragu hozzávalóit, a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a mozzarellát pedig felszeljük.
Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon a filék mindkét oldalát megsütjük.
Amikor végeztünk a hús elősütésével, a visszamaradt zsiradékba tesszük a zöldségeket és a fűszereket, kb. 5 perc alatt fedővel lefedve megfőzzük.
Amíg fő a paradicsomos ragu, addig a csirkemellekre rakosgatjuk a mozzarellaszeleteket, és teszünk rá friss, vagy morzsolt szárított bazsalikomot. Végül befedjük egy másik csirkemelldarabbal.
Az elkészült paradicsomragut egy tepsibe öntjük és a mozzarellás bazsalikomos csirkemelleket ráhelyezzük szép sorban.
A 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sül.
Receptajánló
Nagyon jó!
5 Csillag.