Borsós csirke
Akkor jó ha sűrű a szaftja
- Könnyű
- Gréta20-40 perc
- 2021-02-22352.6 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 352.6 |
kJ: | 1342.8 |
Szénhidrát: | 13.35 |
Amelyből cukrok: | 5.87 |
Zsír: | 15.56 |
Amelyből telített zsírsavak: | 4.04 |
Rost: | 8.52 |
Fehérje: | 35.3 |
Só: | 3.07 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Fanyar hatású, mely a következőt jelenti:
A fanyar íz keresése az ételekben lelki tünetei: fanyalgás, feszültség keltés, szorongást, pánikot, stresszt okozhat. Testi tüneteit a feszült izomzat, remegés, fáradékonyság. A nem egyensúlyi állapotot csökkentő ízek az édes, és a savanyú ételek fogyasztása.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Édes hatású, mely a következőt jelenti:
Amennyiben túl sok édes ételt fogaszatunk az alábbi lelki tüneteket tapasztalhatjuk: birtoklási vágy, mohóság, tompaság. A testi tüneteit pedig a hízás, nehézkesség, aluszékonyság. Viszont ha keserű, pikáns, savanyító ételeket fogysztunk akkor az előbbi tünetek megszűnnek.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Tüzet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
…
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Szelet fokozza hatású, mely a következőt jelenti:
…
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Vizet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
...
Eredetileg a recept 5 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 20dkgVöröshagyma (általános)
- 800gCsirke comb (általános)
- 150gSűrített paradicsom (általános)
- 100gPiros Arany csemege ételízesítő paprikakrém Univer Magyar Ízek
- 400gzöldborsó Bonduelle
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A hagymát megpucolom, olajon megdinsztelem. Ráteszem a kockára vágott csirkecombot, hozzá adom a pirosaranyat, paradicsomlevet, sóval, ízlés szerint ízesítem ( van aki a paraddicsomlé miatt 1 ek cukrot it tehet bele, ha az édeskésebb ízt kedveli ). Amikor felfövésben van bele teszem a borsót és össze főzöm. A hagyma és a paradicsomlé miatt lecsóhoz hasonló lesz a szaftja. Ízlés szerint nokedlivel, rizzsel vagy tésztával tálalható ( bár magában is finom ).
Receptajánló
Nagyon jó!
5 Csillag.