Borsóleves galuskával

Tejföllel az igazi

  • Könnyű
  • Sajátrecept
    40-60 perc
  • 2021-03-18
    281.9 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 281.9
kJ: 1217.55
Szénhidrát: 44.4
Amelyből cukrok: 7.88
Zsír: 3.59
Amelyből telített zsírsavak: 0.56
Rost: 9.45
Fehérje: 11.98
Só: 1.95
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 6 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 25
    dkg
    Liszt BL55 (általános)
  • 15
    dkg
    Karalábé (általános)
  • 15
    dkg
    Petrezselyemgyökér (általános)
  • 20
    dkg
    Sárgarépa (általános)
  • 15
    dkg
    Zeller (általános)
  • 50
    dkg
    Zöldborsó (általános)
  • 10
    ml
    Olaj Napraforgó olaj (általános)
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 10
    dkg
    Piros Arany csemege ételízesítő paprikakrém Univer Magyar Ízek
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Az olajon 5 dkg lisztből ràntàst készítek, majd azt felöntöm vízzel, ügyelek hogy csomómentes legyen. Bele teszem a pirosarannyat, zöldségeket ès ízesítem ízlés szerint.  Amikor már majdnem kész, elkészítem a galuskát. Sós vizet forralok és a 20 dkg lisztből, tojásból keves hideg vízzel nokedli tésztát készítek amit a zubogó vízbe szaggatok. Ha készen van leszűröm és a kész borsóleveshez adom. A leves tejföllel tálalható.